Projecten‎ > ‎

Ecologische groendak Zottegem

Groendaken hoeven niet steeds de saaie sedumdaken te zijn. Op een klein afdak te Zottegem kregen we Carte Blanche van de eigenaar om er een groendak van te maken. We stelden een ecologisch wilddak voor en zo geschiede het.
Het afdak en de waterdichting werden geconstrueerd door onze collega Nuyens Houtcreaties. Voor de dakdichting koos men voor Resitrix SK W de waterdichting voor groendaken.

Er werd een beschermtextiel aangebracht en vervolgens een drainagelaag van gebroken dakpannen. Daarop kwam de filderlaag en daarop het bouwafval van dak- en muurwerken. Nog wat compost en groenafval. Er werden zaden gezaaid van lokaal inheemse planten. Het uiteindelijke gewicht van het dak wordt geschat op iets meer dan 150 kg/m².

Hieronder vind je de foto's van de verschillende stappen en het resultaat na 3 maand. Na deze 3 maand stonden al verschillende kruiden te bloeien en kwamen reeds verschillende dieren zich te goed doen aan de groene weelde. Soorten zoals atalanta, kleine vos, de snorzweefvlieg, hommels en bijen werden reeds waargenomen.


Groendak ZottegemGroendak Zottegem

Groendak ZottegemGroendak Zottegem

Groendak ZottegemGroendak Zottegem

Groendak Zottegem